Cauciucuri cross – Importanța acestora pentru tipurile de suprafețe

Toată lumea știe că motocrosul este cea mai dinamică disciplină a sporturilor extreme cu motor. Sportivul, echipamentul și, în special, cauciucurile pentru scuter sunt supuse unor sarcini severe pe toată durata cursei.

De aceea, ai nevoie de cauciucuri cross durabile, fiabile și agresive. Aceste caracteristici se reflectă în cauciucurile care au integrate un cordon rigid (bază de oțel) pentru rezistență maximă, un model agresiv al benzii de rulare cu elemente pronunțate pentru o tracțiune mai bună, precum și o compoziție specială selectată în funcție de tipul de suprafață a unei anumite piste.

Pentru teren dur și uscat, se folosesc cauciucuri cu elemente late (pentru a spori controlul asupra scuterului) și un compus elastic, care mărește tracțiunea pe pistă. Pentru sol moale și afânat, se folosesc cauciucuri cu un compus mai dur. 

De ce să alegi cauciucuri cross perfecte pentru scuterul tău?

Un tip similar de cauciuc este folosit la motocicletele freestyle pentru a prelungi durata de viață a anvelopelor. Cauciucul este puternic abrazat pe suprafața tare a trambulinelor de fier. Presiunea anvelopelor variază de la 1,5 la 3 atmosfere și este selectată în funcție de tipul de sol de pe o anumită pistă. De obicei se aplică regula: cu cât suprafața pistei este mai moale, cu atât presiunea este mai mare. Dar se întâmplă și invers – de exemplu, în motocross freestyle, piloții preferă să umfle anvelopele până la starea „rock” pentru o rulare maximă și să reducă riscul de perforare a tubului în cazul unei aterizări dure.

Cauciucurile pentru scutere sunt unele dintre cele mai importante consumabile ale vehiculului. Aici nu există loc de asemănare, ci de potrivire perfectă.  Cauciucurile similare sunt folosite doar de persoane care nu înțeleg importanța aderenței cauciucurilor pe șosea și consecințele neglijării stării acestora. O abordare atentă a caracteristicilor cauciucului afectează direct siguranța funcționării, comportamentul scuterului în situații de urgență și extinde limitele utilizării acestuia.

Modelele de scutere populare folosesc modele de cauciucuri cross 17. Majoritatea producătorilorrenumiţi  de anvelope pentru scutere, oferă o selecție mare în sortimentul lor. Prețul cauciucurilor variază în funcție de producător și de scopul cauciucului. Cauciucurile cross 17 pentru scuter au un model de bandă de rulare tip enduro. Această anvelopă de scuter cu un model aspru al benzii de rulare va oferi sportivului o aderență excelentă la roți atunci când merge pe asfalt și pe suprafețe mai puțin dure și netede, inclusiv off-road. Poate fi aplicat la diferite modele de scutere și motociclete japoneze și chinezești cu diametrul discului de 17 inch.

About The Author