Cum pune la punct o agentie SEO fundatia unui website?

agentie SEO

Ce legatura are SEO cu web design-ul? Ei bine, cand vine vorba de UX (User Experience) si UI (User Interface), un specialist SEO este absolut esential. De altfel, SEO inseamna mai mult decat introducerea de cuvinte cheie in textele unui website.

Exista o multime de bune practici SEO care trebuie luate in calcul atunci cand pui la punct un website. Mai mult, programatorul care se ocupa de websiteul tau va comunica aproape zilnic cu specialistii dupa ce incepi colaborarea cu o agentie SEO. Citeste in continuare pentru a afla mai multe despre modurile in care o asemenea agentie influenteaza aspectul si functionalitatea websiteului tau!

Structura websiteului – ordine, logica, SEO

Fiecare pagina a websiteului tau va fi creata avand in vedere anumite practici SEO – in general, denumirea acestora dupa anumite cuvinte cheie relevanta. Totusi, un alt aspect pe care Google il considera foarte important este structura websiteului – aceasta trebuie sa fie marcata de ordine si logica.

Trebuie sa existe o ierarhie intre pagini – pe baza acestei ierarhii, Google va clasa mai rapid sau mai incet, dar si corect sau incorect paginile si articolele websiteului tau. De exemplu, daca ai un service auto, pagina de servicii ar trebui sa fie conectata la pagini ale tuturor serviciilor – iar acestea din urma sa nu se gaseasca aleatoriu intr-un alt submeniu.

Structura websiteului este exprimata online printr-un sitemap – il poti gasi cu usurinta introducand adresa websiteului tau in bara de cautare, urmata de /sitemap.xml. Acolo vei gasi modul in care website-ul tau a fost structurat dupa ce incepi colaborarea cu o agentie SEO.

Compatibilitatea cu dispozitivele mobile

Nu conteaza ce faci, ce spui sau ce vinzi online – o mare parte din traficul tau va veni de pe dispozitivele mobile. Prin urmare, trebuie sa incepi dezvoltarea website-ului tau cu acest lucru in gand. O agentie SEO poate pune accentul pe acest lucru si poate oferi programatorului sfaturi esentiale privind modul in care un website optimizat pentru mobil ar trebui sa functioneze.

Totodata, specialistii SEO au grija ca bucatile de continut optimizate SEO sa nu fie ascunse pe paginile de mobil – sau sa le pozitioneze intr-un mod optim, atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare.

Indexare corespunzatoare inca din prima zi

Multi nu stiu acest lucru, dar un website ar trebui sa fie lansat doar atunci cand este gata. Lansarea sa timpurie poate duce la indexarea anumitor pagini in lucru si/sau care vor avea alt nume in viitor. Acest aspect poate ingreuna optimizarea SEO, implicit incetini ritmul in care apar rezultatele unei strategii.

Totodata, un specialist SEO are la dispozitie anumite unelte, precum Google Search Console, care ii evidentiaza unele probleme de natura tehnica – precum paginile care nu pot fi accesate, care nu sunt gasite sau care trimit catre alte pagini intr-un mod incorect.

Toate aceste probleme sunt comunicate programatorului pentru a fi rezolvate. Conform specialistilor SEO, Google pedepseste aspru erorile tehnice nerezolvate de la nivelul unui website.

Daca vrei sa afli mai multe despre SEO si despre punerea la punct a unui website in mod corect, o agentie SEO precum The Markers iti poate oferi tot ajutorul de care ai nevoie. Vestea buna este ca The Markers este o agentie cu servicii complete de marketing – astfel, cand doresti sa-ti dezvolti afacerea, poti incepe sa colaborezi si cu alte departamente ale agentiei!

About The Author