Ce este un analizor gaz cromatograf și ce preț poate avea?

Un analizor gaz cromatograf este un dispozitiv pentru analiza substanțelor gazoase complexe prin diferențierea lor în monocomponente. Componentele amestecului sunt analizate pentru caracteristicile calitative și cantitative. În acest caz, cercetarea poate fi efectuată folosind orice metode fizice și chimice. Dacă cromatograful nu a putut separa proba în elemente, atunci substanța este considerată omogenă.

Un analizor gaz cromatograf este parte integrantă a cromatografiei și este utilizat pe scară largă în activități de cercetare în diverse domenii, de la farmaceutice și medicală până la industria minieră. Pe lângă domeniile enumerate, cromatografele în gaze sunt utilizate în domenii precum criminalistică și industrie. Dacă ești în căutarea unui analizor de gaz cromatograf la un pret competitiv, poti solicita o oferta online de la unul dintre cei mai importanti furnizori de aparatura medicala din Romania, Proton Impex.

Din punct de vedere structural, un cromatograf gaz are părți mobile și staționare. Prin parte mobilă înțelegem gaz sau abur. Dacă vorbim de gaz, este de obicei hidrogen, heliu sau azot. Producătorii moderni oferă analizoare gaz cromatograf de diferite configurații și cu diferite caracteristici tehnice. Unele modele pot studia compoziția aerului din depozite sau mine. Sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă pentru a studia produsele de ardere care se formează ca urmare a utilizării diferitelor tipuri de combustibil.

Cromatografia gazoasă – o formă specială de Cromatografie

Și aici sunt utilizate proprietățile fizice ale solubilității și adsorbției. Cu toate acestea, ca și în cazul cromatografiei pe coloană, componentele individuale pot fi separate efectiv unele de altele. În primul rând, trebuie menționat că această metodă poate fi folosită efectiv pentru a separa substanțele, astfel încât acestea să poată fi analizate în continuare. 

Un alt avantaj este că un analizor gaz cromatografia funcționează foarte rapid. Acest lucru permite o analiză rapidă cantitativă, dar și calitativă a amestecurilor uneori foarte complexe. În cele mai multe cazuri, rezultatele corespunzătoare sunt afișate grafic datorită cuplării la un detector. Cromatografia gazoasă poate fi acum utilizată pentru a analiza substanțe gazoase sau ușor vaporizabile.

Cromatografia gazoasă urmează principiul adsorbției componentelor. Un gaz, de exemplu heliu sau hidrogen, este utilizat ca fază mobilă, iar pulberea situată în tub servește ca fază staționară. Proba este transportată prin tub în stare gazoasă utilizând gazul, iar un detector detectează diferitele componente în momente diferite pe măsură ce ies din conductă. Metodele cromatografice sunt utilizate pentru separarea amestecurilor de substanțe și pentru analize calitative și cantitative. Metodele moderne de analiză cromatografică sunt utilizate pentru a detecta cele mai mici cantități de substanțe în criminologie, analize de mediu, farmacii, medicină etc.

About The Author