Cum sa aduci armonie in fiecare incapere a casei tale?

Locuinta ta, fie ca este vorba de un apartament, fie de o casa, este locul in care trebuie sa te simti confortabil, relaxat si te poti detasa de greutatile unei zile. Modul in care este amenajata poate influenta starea ta de spirit si, cu cat este mai armonios conturata, cu atat mai de calitate sunt momentele petrecute.

Armonia intr-o locuinta poate fi data atat de obiectele de decor si mobilier, cat si de modul in care este luminata. De exemplu, poti imbina functionalitea si eficienta date de o lustra led cu eleganta si confortul unor veioze, daca adaptezi intensitatea luminii in functie de diferite momente ale zilei.

Fiecare incapere poate avea o poveste, o personalitate aparte prin amenajarea cu bun gust. In ziua de astazi, ai posibilitatea sa explorezi o multime de idei pe care le poti aplica in amenajarea locuintei tale si o poti adapta perfect la necesitatile tale.

Joaca-te cu diverse palete de culori

Un aspect important al unei incaperi este aspectul ei din punct de vedere cromatic. In acest sens, poti aborda diverse scheme de culori pe care sa le integrezi atat pe pereti, cat si in piesele de mobilier si decor. Fiecare incapere poate avea schema personala de culori si pentru dormitor, de exemplu, poti combina lumina generata de lustre dormitor cu lumina ambientala generata de un pendul pentru a evidentia anumite nuante, texturi si detalii.

Iata cateva scheme de culori pe care le poti folosi in locuinta ta:

  • Monocromatica – o singura culoare utilizata in diverse variatiuni de nuante
  • Culorile analog – utilizarea unor culori vecine, precum verde-galbui sau violet-albastrui
  • Culorile complementare – utilizarea culorilor opuse, precum portogaliu si albastru, rosu si verde etc.

Poti opta pentru culori neutre pentru mobilier, pe care sa le asortezi cu detalii in culori vibrante, fie tocurile de la usi, fie ramele tablourilor sau corpurile de iluminat. De asemenea, toate aceste elemente pot iesi mai mult in evidenta daca potrivesti tipul de lumina sau daca alegi sa luminezi anumite elemente in mod special.

Imprimeurile sunt un aspect important in design-ul interior si trebuie alese cu atentie pentru a contura un aspect placut al incaperii. Poti alege imprimeuri de diverse dimensiuni in functie de piesa in cauza, precum si diverse nuante care sa se completeze.

Utilizeaza cat mai eficient spatiul

In fiecare incapere, este important sa utilizezi spatiul in asa fel incat sa fie atat functional, cat si atractiv. Pe langa acest aspect, si lumina este importanta intr-o incapere deoarece, in functie de dimensiunea spatiului, ea poate fi adaptata pentru a eficientiza activitatile. De exemplu, intr-o bucatarie de dimensiuni mici, poti monta o lustra bucatarie care sa lumineze uniform intreg spatiul, fara sa incurce.

Atunci cand organizezi spatiul, poti incerca diverse moduri in care sa amplasezi decorul si mobilierul intr-o incapere. De asemenea, este important sa tii cont de anumite aspecte de detaliu pentru a adapta numarul obiectelor la dimensiunea incaperii. Iata care sunt aceste aspecte:

  1. Nu amplasa foarte multa mobila de culoare inchisa intr-o incapere ingusta
  2. Intr-o incapere mare, amenajeaza diverse locuri de sezut sau cu piese decorative
  3. Maximizeaza spatiul prin utilizarea mai multor rafturi suspendate

Fiecare persoana are gusturi si preferinte diferite, precum si viziuni diferite asupra amenajarii interioare. De aceea, daca iti doresti putin ajutor, poti apela la un specialist in design interior care are ochiul format in conturarea unui spatiu armonios.

Insufleteste incaperile cu detalii speciale

In functie de stilul si design-ul pe care l-ai ales, poti amplasa diverse piese de decor mai artistice sau deosebite care sa aduca frumusete si viata incaperii. Aceste detalii pot fi alese si in functie de decor, dar si in functie de specificul incaperii. Astfel, iata cateva sugestii pentru fiecare incapere in parte:

CamereSugestii de detalii
LivingGrupeaza mai multe tablouri pe un perete, realizeaza un aranjament din lumanari parfumate si o vaza cu flori pe masuta de cafea
DormitorAseaza pe pat mai multe perne decorative cu imprimeuri deosebite si viu colorate, cu paiete, blana sau franjuri
BucatarieExpune diverse obiecte de vesela colorate pe etajere din lemn
BaieAmplaseaza pe pervazul geamului sau pe un dulap o planta agatatoare sau un perete cu frunze artificiale

Poti valorifica si decorul holului, prin amplasarea multor oglinzi de o parte si de alta a holului, cu rame deosebite. De asemenea, poti umple peretii cu tablouri inedite sau alte decoruri suspendate.

O alta varianta de infufletire a incaperilor face referire la decorul balconului, in cazul in care acesta exista. Poti amplasa ghirlande luminoase si colorate, multe ghivece cu flori de diverse dimensiuni si un colt de sezut cu o masuta si scaune pliante.

Fa din casa ta un loc de poveste

Toate aceste idei te pot inspira sa conturezi o poveste inedita pentru fiecare incapere. Iti poti expune personalitatea si gusturile in fiecare colt al casei tale, prin combinatii de culori, lumini si texturi.

Camerele pot prinde viata cu ajutorul luminilor potrivite, iar lustrele sunt o optiune benefica daca iti doresti lumina suficienta si placuta. De asemenea, poti acompania lumina lustrelor cu pendule sau candelabre, in functie de stilul pe care il abordezi.

Canalizeaza-ti atentia si pe locurile in care petreci mai putin timp sau le folosesti doar la nevoie. Amenajeaza balconul intr-un stil vesel si proaspat, cu multe plante si lumini placute si ofera un strop de prospetime si baii, prin detalii verzi sau albastre.

About The Author