Tratamente stomatologice esentiale

In functie de starea actuala a danturii tale, medicul iti poate recomanda anumite tratamente. Ce e important de stiut este faptul ca e important sa mergi la consultatie regulat chiar daca nu ai sangerari sau dureri puternice. Medicul poate identifica din timp afectiunile cu care te-ai putea confrunta, stopandu-le evolutia.

Pentru a te asigura ca ai un zambet stralucitor dar si sanatos, consultatiile regulate sunt cele mai importante. Chiar daca ti-ai pierdut dintii si ai nevoie de implanturi, dinti metalo ceramica sau proteze, poti avea un zambet frumos. O dantura sanatoasa si stralucitoare te poate ajuta sa ai mai multa incredere in tine.

Consultatiile regulate te vor ajuta sa iti protejezi dantura de boli parodontale, de pierderea dintilor sau de alte complicatii. Exista o multime de situatii in care pacientii si-au pierdut dintii sau situatii in care nu mai puteau fi salvati. Tocmai de aceea, preventia este cea mai importanta

Iata cateva tratamente de care si tu ai putea avea nevoie

In cazul bolilor gingivale, unele persoane isi pierd dintii. Multi opteaza pentru dinti ficsi in 24 ore sau pentru proteze. Si tu ai putea suferi de gingivita sau parodontoza daca gingiile iti sangereaza in mod frecvent. In unele situatii de sensibilitate dentara, se recomanda inclusiv o grefa gingivala.

Implanturile dentare sunt o solutie populara si moderna pentru inlocuirea dintilor pierduti. Sunt o solutie stabila si de lunga durata pentru restabilirea esteticii dentare. Exista situatii in care implanturile dentare nu sunt recomandate. Spre exemplu:

  1. Boli autoimune
  2. Afectiuni cardiovasculare
  3. Pierderea semnificativa a osului maxilar

In ceea ce priveste estetica danturii, multe persoane apeleaza la albire dentara sau la fatete. Totusi, desi exista multe produse care promit albirea dintilor din confortul propriei locuinte, recomandat este sa mergi la medic. Te poti bucura de o dantura ca in reviste si de un zambet care iti va reda increderea in tine.

Detartraj, extractii, plombe

Multe persoane se confrunta cu masele de minte incluse sau cariate. Din cauza pozitiei lor, sunt dificil de curatat si de cele mai multe ori se cariaza. Se recomanda frecvent pacientilor sa le scoata,tocmai pentru ca sunt dureroase si problematice. Esti si tu interesat de un pret extractie masea de minte?

Detartrajul si periajul profesional te pot ajuta sa iti salvezi dintii. Acest tratament este esential pentru igiena dentara si pentru indepartarea placii bacteriene. Se recomanda curatarea profesionala constant pentru ca poate preveni :

  • Afectiuni gingivale
  • Gingivita
  • Parodontita
  • Pierderea dintilor

Plombele sunt utilizate cel mai frecvent in cabinetele stomatologice pentru tratarea cariilor dentare. Este un tratament necesar in special daca ai carii incipiente. E recomandat sa mergi regulat la consultatie pentru a identifica din timp cariile care pot fi tratate inainte de a se agrava.

Alte situatii des intalnite

Tratamentele de canal sunt la fel de frecvent intalnite in cabinetele stomatologice. Procedura este esentiala atunci cand pulpa dintelui este infectata si inflamata. De cele mai multe ori, apare din cauza cariilor adanci sau a traumatismelor. Practic, se va curata canalul radicular si se va sigila.

Un alt tratament des intalnit este aplicarea coroanelor dentare. Sunt necesare atunci cand un dinte este prea deteriorat. Nu poate fi reparat cu o simpla plomba si este des intalnit si in cazul fracturilor dentare. In acest caz, se acopera complet dintele afectat. I se restabileste forma, dimensiunea dar si functionalitatea.

Aparatul dentar este la fel de popular. Tratamentul ortodontic este recomandat in multe situatii in care alinierea dintilor sau a maxilarului nu sunt corecte. Acesta ajuta sa corectarea dintilor inghesuiti si la o muscatura corecta. Uite si mai multe detalii :

SituatiiDetalii
Dinti inghesuitiNu au suficient spatiu pe arcada
Dinti spatiatiDin cauza cresterii anormale a osului maxilar
Muscatura incorecta (malocluzie)Afecteaza functionalitatea si estetica

Consultatii regulate – cat de importante sunt?

Consultatiile regulate la stomatolog te pot ajuta sa iti salvezi dantura. Fie ca este vorba despre o problema stomatologica, ortodontica sau de endodontie, ai nevoie de consult de specialitate. Nu poti diagnostica singur afectiunile de care suferi. Consultatiile regulate te pot ajuta sa iti pastrezi dintii sanatosi si stralucitori.

Indiferent ca ai probleme cu gingiile sau cu maselele de minte, mergi la dentist cat mai repede. Poti stopa la timp evolutia unor probleme dentare serioase. Tratamentele, in unele cazuri, pot fi mai complicate si mai costisitoare. Preventia este cea care iti poate salva dantura.

Asigura-te ca dantura ta este igienizata profesional de ori cate ori este nevoie. Curatarea profesionala si detartrajul iti pot salva dintii de carii, inflamatii gingivale. Un zambet stralucitor si sanatos iti va reda increderea in tine. Zambetul iti poate lumina si infrumuseta trasaturile fetei.

About The Author