Cum sa alegi o rochie de mireasa care sa te avantajeze?  

Alegerea tinutei pentru ziua cea mare e un pas important. Trebuie sa te asiguri ca totul iti vine perfect si ca te avantajeaza. Alege o rochie care te va pune in evidenta si care te va face sa te simti in centrul atentiei. Exista mai multe elemente in functie de care sa iti alegi rochia potrivita.

Cand esti in cautare de rochii de mireasa, tine cont de stilul personal, de locatia si tema nuntii dar si de conformatia corpului tau. Atunci cand iei in considerare aceste criterii, cu siguranta ca nu dai gres. Orienteaza-te spre o rochie care te va face sa te simti minunat si sa arati impecabil.

In ziua cea mare e important sa te simti speciala. Nu e suficient sa ai o tinuta alba, trebuie sa stralucesti! Alege materiale care te vor face sa te simti confortabil, accesorii care se potrivesc cu subtonul pielii tale, culori care iti scot in evidenta trasaturile. Pentru a obtine o tinuta armonioasa, toate aceste detalii conteaza.

Crearea de iluzii vizuale, folosind croiala potrivita

Alege rochia de mireasa in functie de conformatia corpului tau. Este un sfat util, pe care daca il urmezi, te va avantaja. Rochia aleasa corect iti poate pune in evidenta silueta si punctele tale forte. Invata mai intai, care este conformatia corpului tau si cum sa alegi o croiala care sa ti se potriveasca.

Spre exemplu, pentru o silueta de tip mar, o rochie mireasa printesa este ideala. Iti va accentua talia, pentru a obtine acea iluzie de silueta clepsidra. Nu vei atrage atentia asupra picioarelor tale daca nu esti mandra de ele. Uite ce alte siluete pot alege acest gen de rochie:

  1. Silueta tip para
  2. Silueta tip clepsidra
  3. Silueta atletica

Fiecare silueta este diferita, insa, in functie de proportii, corpul tau poate fi incadrat intr-o anumita silueta. Fiecare tip de corp poate fi avantajat in rochia potrivita. Trebuie doar sa cunosti care sunt dimensiunile tale. Rochia potrivita va ascunde anumite zone si va evidentia altele.

Care este tipul meu de silueta?

Silueta clepsidra este silueta cu solduri si umeri de dimensiuni apropiate. Talia este foarte bine definita, motiv pentru care i se recomanda o rochie de mireasa sirena. O rochie cu aceasta croiala iti va evidentia curbele naturale ale siluetei tale. Este stransa pe tot corpul pana la genunchi si apoi larga.

Silueta tip para are solduri mai largi decat bustul iar talia bine definita. Si tu te regasesti in aceasta conformatie? Se recomanda acestor mirese sa se orienteze spre rochii tip A line pentru a sublinia talia. Poti incerca si :

  • Rochii cu talie inalta
  • Rochii empire
  • Rochii cu corset

O silueta dreptunghiulara are talia putin definita, bustul si soldurile la aceeasi latime. Oricum, principiul e acelasi indiferent de ce tip de conformatie ai. Idealul este silueta clepsidra, asadar, talia o vom accentua intotdeauna. Acolo unde iti doresti sa atragi atentia, adauga detalii si volum.

Ce alte detalii sunt importante?

Asigura-te ca ai si accesoriile de care ai nevoie. Partile corpului tau pe care iti doresti sa le ascunzi, nu trebuie accesorizate. Distrage atentia spre alte zone ale corpului tau pe care iti doresti sa le evidentiezi, folosind accesorii. Poti alege broderii, cristale, perle sau diamante pentru accesorizare.

Nu uita ca materialul din care este croita rochia este extrem de important. Ziua nuntii va fi o zi lunga, vei dori sa te simti confortabil. Asadar, asigura-te ca rochia ta este croita dintr-un material care iti lasa pielea sa respire. Tine cont si de anotimp, de locatie dar si de confortul oferit.

Exista cateva materiale populare pe care miresele le aleg, in special daca nunta lor este programata vara. Uite ce trebuie sa stii despre acest subiect:

Tipuri de materialeDetalii
Dantela, satinul, mataseaIdeale pentru anotimul cald, orice locatie
Tafta, brocart, catifeaPerfect pentru sezonul rece, locatii elegante
Bumbac, inIdeale vara sau primavara, locatii relaxate

Tinuta perfecta pentru ziua cea mare

Asigura-te ca te vei simti minunat in ziua cea mare, ca totul va fi perfect. E important nu doar sa arati impecabil ci si sa te simti confortabil. Croiala potrivita, materialul adecvat si accesoriile ideale, te vor ajuta sa creezi o tinuta de efect. Tine cont de proportiile siluetei tale cand alegi rochia.

Nu uita ca e important sa pui in evidenta ce ai mai frumos. Alege o rochie cu spatele gol daca iti doresti sa ai o coafura cu parul ridicat. De asemenea, poti alege sa porti diademe si voal daca parul tau nu va fi prins. Alege sa complimentezi tinuta cu un machiaj luminos si cu accesoriile potrivite.

Asigura-te ca investesti in materiale si cusaturi de calitate. O rochie bine croita va rezista trecerii timpului si mai ales, testului pe ringul de dans. Asigura-te ca rochia ta e de calitate superioara si ca nu se va descoase. Alege sa arati impecabil si sa te simti special in ziua cea mare!

About The Author