6 idei de decor al zonei usii de intrare in apartament din care sa te inspiri

usi intrare apartament

Stii cum se spune, prima impresie conteaza, iar asta se aplica si in cazul locuintelor. Te intrebi cum ai putea decora spatiul unei usi intrare in apartament astfel incat sa fie functional, dar sa arate si bine?

Ti-am pregatit mai multe idei de decor interior al zonei de intrare in apartament – descopera-le in continuare!

  1. Foloseste un paravan decorativ

Daca usa de intrare a apartamentului se deschide direct in living, un paravan poate fi solutia perfecta. Acesta separa vizual spatiul, dar este si un element de decor in sine. Poti opta pentru un paravan opac pentru mai multa intimitate sau unul transparent care sa nu blocheze lumina.

Paravanele vin intr-o varietate de modele si materiale, de la lemn si metal pana la textile decorative. De asemenea, un paravan poate fi folosit ca suport pentru diverse obiecte decorative, precum fotografii sau lucrari de arta. Acesta poate fi mutat cu usurinta, ceea ce iti permite sa schimbi aspectul camerei foarte usor.

  • Adauga o oglinda

Pe langa faptul ca te ajuta sa-ti verifici tinuta inainte de a iesi din casa, o oglinda poate da impresia unui spatiu mai mare si mai luminos. Poti alege o oglinda mare, montata pe usa sau pe un perete apropiat. Poti experimenta cu oglinzi de forme diferite, cum ar fi cele rotunde sau asimetrice – precum paravanele, sunt un obiect atat util, cat si decorativ.

  • Decoratiuni sezoniere

Decorarea usii de intrare in functie de anotimp poate da un farmec aparte zonei usii de la intrare – de exemplu, o coronita de brad iarna sau ghirlande cu flori de sezon pentru primavara si vara. Aceste mici detalii schimba aspectul si fac spatiul mai primitor.

De asemenea, poti adauga lumanari parfumate sau felinare pentru a crea o atmosfera calduroasa si primitoare.

  • Iluminat adecvat

Iluminarea zonei de langa usa de intrare a apartamentului este foarte importanta. O lampa de perete sau un corp de iluminat suspendat poate face spatiul mai luminos si mai primitor. Orienteaza-te catre becuri cu lumina calda care creeaza o atmosfera placuta.

  • Spatii de depozitare

Daca ai nevoie de spatiu de depozitare, gandeste-te la un dulap inalt si ingust, care sa nu ocupe mult spatiu, dar care sa aiba loc suficient pentru incaltaminte, haine si accesorii.

Poti alege si o banca sau scaun cu spatiu de depozitare, in functie de dimensiunea holului sau zonei de la intrare. Este un obiect practic, dar si foarte util, deoarece profiti de fiecare centimetru disponibil. In general, zona din jurul usilor de intrare in apartamente este limitata, de aceea este bine sa alegi mobilier multifunctional.

  • Elemente naturale

Folosirea unor elemente naturale, cum ar fi plantele, poate transforma complet zona de langa usa de intrare. Alege plante care nu au nevoie de foarte multa atentie si care se potrivesc bine cu iluminarea din acea zona. Daca  spatiul din jurul usii de la intrare nu  are suficenta lumina pentru plante, alege unele artificiale, exista o multime de variante disponibile in magazinele care vand obiecte decorative.

Elemente naturale, cum ar fi lemnul, pot fi integrate in designul holului. Riflajul decorativ a fost candva una dintre cele mai populare alegeri pentru holuri, sufragerii si chiar si bucatarii. Merita sa il iei in considerare!

La fel de importanta ca elementele decorative este insasi usa de intrare in apartament pe care ai ales-o. Cauti o usa metalica de apartament care sa arate bine, dar care sa-ti garanteze si siguranta si linistea? Verifica oferta disponibila pe maco.ro – companie activa de peste 30 de ani, producator de usi metalice 100% romanesti care imbina perfect securitatea, izolatia fonica si termica.

About The Author