4 erori de securitate pe care expertii le observa la casele din Bucuresti

firma de paza Bucuresti

In Bucuresti, siguranta locuintelor este o preocupare majora pentru multi proprietari. Chiar si in cartierele aparent sigure, exista erori comune de securitate care pot face casele vulnerabile la infractiuni.

Atunci cand incepi colaborarea cu o firma de paza Bucuresti, un specialist va evalua locuinta pentru a observa ce anume ai nevoie. In cazurile fericite, imbunatatirea modului in care proprietatea este iluminata este suficienta. In alte cazuri, totusi, sunt observate erori grave de securitate. Iata cateva dintre cele mai importante pe care trebuie sa le ai in vedere, mai ales daca nu colaborezi cu o firma de paza!

Lipsa unui sistem de alarma eficient, la vedere

Una dintre cele mai mari erori este absenta unui sistem de alarma sau utilizarea unuia neactualizat. Un sistem de alarma modern, conectat la o firma de paza Bucuresti, poate descuraja potentialii infractori si poate alerta rapid autoritatile in cazul unei spargeri.

Proprietarii trebuie sa se asigure ca sistemul lor de alarma este functional, bine intretinut si include senzori de miscare, detectoare de intrare prin efractie si alarme sonore. Poatea parea mult la prima vedere. Totusi, aceste lucruri au scop preventiv – este mult mai bine sa stii ca o tentativa de efractie a esuat multumita unor camere sau senzori decat sa te intorci la o locuinta jefuita.

Iluminatul inadecvat al proprietatii

Infractorii prefera sa opereze in intuneric. Un iluminat exterior corespunzator poate reduce semnificativ riscul de furt. Multi proprietari subestimeaza importanta iluminatului strategic. Este esential sa se instaleze lumina de securitate cu senzori de miscare in jurul casei, in special in punctele de acces, cum ar fi usile si ferestrele.

Totodata, iluminatul pe timp de noapte, atat in fata cat si in spatele casei, poate preveni orice tip de activitate suspecta. Din fericire, in ziua de astazi exista solutii destul de economice din punct de vedere al consumului de energie electrica – deci poti mentine iluminatul activ intreaga noapte.

Neglijarea securitatii ferestrelor si usilor

Usile si ferestrele sunt punctele de acces preferate de hoti. Totusi, multi proprietari nu investesc suficient in sisteme de securitate pentru acestea. Este important ca usile sa fie rezistente, cu incuietori de calitate, iar ferestrele sa fie dotate cu grilaje sau obloane de protectie.

Mai mult, incuietorile suplimentare pentru ferestre si foliile de securitate pentru sticla pot oferi o bariera aditionala impotriva intruziunilor – mai ales cand se pune problema mai multor ferestre decat de obicei sau a unei usi de acces din sticla (catre veranda sau terasa).

Lipsa colaborarii active cu o firma de paza

Multe locuinte nu sunt conectate la o firma de paza, ceea ce inseamna ca, in cazul unei alarme, nu exista un raspuns rapid si profesionist. Colaborarea cu o firma de paza din Bucuresti poate asigura monitorizarea constanta a proprietatii si interventia rapida in caz de nevoie.

In plus, o firma de paza poate oferi evaluari de securitate personalizate si poate implementa masuri suplimentare de protectie adaptate nevoilor specifice ale locuintei. Acel sticker vazut la intrarea intr-o locuinta sau pe poarta acesteia marcheaza prezenta unei perechi de ochi care are in vedere sistemul de alarma, inclusiv care se ocupa de trimiterea unui echipaj in cazul declansarii acestuia.

Pentru a evita aceste erori comune si a asigura protectia locuintei, proprietarii din Bucuresti ar trebui sa investeasca in tehnologii moderne de securitate, sa asigure iluminarea adecvata a proprietatii, sa securizeze toate punctele de acces si sa colaboreze cu o firma de paza din Bucuresti de incredere, precum MAO Protect.

Specialistii MAO te pot ajuta sa ridici standardele de securitate ale locuintei tale, pentru ca tu sa pleci la serviciu sau in vacanta fara absolut nicio grija!

About The Author